08 november 2019, 14:00 Kaleidoscope views 5230
Africa: Confruntarea statelor și viitorul continentului
08 november 2019, 14:00 Kaleidoscope views 5230

Africa: Confruntarea statelor și viitorul continentului

În ultimii ani s-a manifestat brusc interesul marilor jucători geopolitici pentru continentul african. După secole de politică colonială, principalele state din Occident, în special SUA, trasează un nou curs de colaborare cu țările africane.

Și dacă în privința țărilor de pe calea a treia, gen Libia, Egipt, Algeria, se menține o oarecare răceală, pentru țările unde predomină populația neagră există a evidentă atenție economică a statelor occidentale importante. Este vorba și de SUA, și de Franța, și de Marea Britanie. Acestea au structuri internaționale comune cu țările africane, cum ar fi Comunitatea Britanică. Un interes aparte față de Africa îl manifestă China, care desfășoară acolo o politică economică și militară activă. Toate acestea pe fondalul slăbirii evidente, în această regiune a lumii, a pozițiilor Rusiei și a altor țări mari din CSI. O regiune neunivocă, foarte bogată și concomitent foarte săracă. Să examinăm noile acțiuni ale jucătorilor mondiali pe "continentul negru".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Africa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
499 locuitori

Lupa-Recea este un sat din cadrul comunei Codreanca, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Satul Lupa-Recea a fost menționat documentar în anul 1431. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.