28 august 2012, 11:43 Kaleidoscope views 7327
28 august 2012, 11:43 Kaleidoscope views 7327

California, zguduită de peste 100 de cutremure

Foto: img.com.ua

Peste 100 de replici cu o magnitudine de pînă la 5,5 au zguduit sudul Californiei, scrie Mediafax. Mişcarea seismică a fost resimţită cel mai intens la patru kilometri nord-vest de această comunitate de fermieri din Brawley, la aproximativ 185 de kilometri de San Diego.

În afară de seismul cu magnitudinea de 5,5, o replică cu magnitudinea de 5,3 şi alte peste 30 cu magnitudinea de cel puţin 3,5 au fost resimţite la sud de Salton Sea.

Potrivit sursei citate, acest ”val de cutremure” este un fenomen rar, însă regiunea cunoscută sub numele de Brawley Seismic Zone a mai fost afectată de acest tip de eveniment în trecut.

De asemenea, poliţia a anunţat că unele locuinţe din Brawley au suferit pagube minore, iar pene temporare de curent electric au declanşat evacuarea unor pacienţi din spitalul local.

Keywords:

cutremur , securitate , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
2510 locuitori

Pănăşeşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pănăşeşti și Ciobanca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Strășeni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2510 oameni. Satul Pănăşeşti a fost menționat documentar în anul 1425.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.