08 november 2012, 11:05 Kaleidoscope views 7926
08 november 2012, 11:05 Kaleidoscope views 7926

CUM SĂ CAUŢI PE GOOGLE pentru a găsi mai uşor ce te interesează

Majoritatea utilizatorilor Google intră zilnic pe site pentru a căuta informaţii, dar nu ştiu cum să folosească motorul de căutare pentru rezultate cît mai bune. Dacă pentru a găsi ce te interesează doar introduci cuvinte în caseta de căutare, îţi oferim cîteva sfaturi simple pentru o căutare avansată.

  • Caută după o frază exactă

Cînd cauţi ceva, spre exemplu "trucuri avansate de control al contului Facebook, vei găsi mai uşor informaţiile dacă foloseşti căutarea după o frază exactă. Pentru acest lucru trebuie să pui cuvintele între ghinimele.

  • Elimină rezultatele pentru anumite cuvinte

Dacă nu vrei vrei ca anumite cuvinte sa apară în rezultatul căutărilor, poţi realiza acest lucru folosind semnul minus (-) în faţa lor. Spre exemplu, "reţete -pepene" va întoarce rezultate pentru cuvîntul "reţete", dar le va exclude pe acelea care conţin cuvîntul "pepene".

  • Caută doar pe un anumit site

Dacă vrei să cauţi o informaţie doar pe un anumit site, poţi face acest lucru din Google. Trebuie să introduci în căsuţa de căutare parametrul "site:AdresaSite". De exemplu, ştiri vedete site:www.libertatea.ro va întoarce rezultate doar de pe site-ul libertatea.ro.

  • Caută un anumit tip de fişiere

În cazul în care te interesează rezultate într-un format specific, poţi include parametrul "filetype:" în căutare. De exemplu, pentru o prezentare PowerPoint a problemei spam-ului pe Facebook, introdu în căsuţa de căutare: spam Facebook filetype:ppt

  • Caută după un cuvînt din titlu

Dacă vrei să găseşti un articol cu un anumit cuvînt în titlu, foloseşte "intitle:" în faţa termenului căutat. Dacă sunt mai multe cuvinte, foloseşte "allintitle:".

  • Gaseste rapid prognoza meteo

Pentru a vedea vremea probabil[, folose;te operatorul "weather:", urmat de ora;ul pentru care vrei prognoza. De exemplu, weather:bucuresti va întoarce prognoza pentru Bucureşti.

  • Converteste intr-o unitate de masura

Pentru a converti rapid dintr-o unitate de măsură în alta, introdu în caseta de căutare cantitatea, unitatea din care vrei şi unitatea în care vrei să converteşti. Exemplu: 5 kilometri in mile sau 4 lei in euro.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.