11 august 2012, 11:05 Caleidoscop views 8004
11 august 2012, 11:05 Caleidoscop views 8004

CUM SĂ CAUŢI PE GOOGLE pentru a găsi mai uşor ce te interesează

Majoritatea utilizatorilor Google intră zilnic pe site pentru a căuta informaţii, dar nu ştiu cum să folosească motorul de căutare pentru rezultate cît mai bune. Dacă pentru a găsi ce te interesează doar introduci cuvinte în caseta de căutare, îţi oferim cîteva sfaturi simple pentru o căutare avansată.

  • Caută după o frază exactă

Cînd cauţi ceva, spre exemplu "trucuri avansate de control al contului Facebook, vei găsi mai uşor informaţiile dacă foloseşti căutarea după o frază exactă. Pentru acest lucru trebuie să pui cuvintele între ghinimele.

  • Elimină rezultatele pentru anumite cuvinte

Dacă nu vrei vrei ca anumite cuvinte sa apară în rezultatul căutărilor, poţi realiza acest lucru folosind semnul minus (-) în faţa lor. Spre exemplu, "reţete -pepene" va întoarce rezultate pentru cuvîntul "reţete", dar le va exclude pe acelea care conţin cuvîntul "pepene".

  • Caută doar pe un anumit site

Dacă vrei să cauţi o informaţie doar pe un anumit site, poţi face acest lucru din Google. Trebuie să introduci în căsuţa de căutare parametrul "site:AdresaSite". De exemplu, ştiri vedete site:www.libertatea.ro va întoarce rezultate doar de pe site-ul libertatea.ro.

  • Caută un anumit tip de fişiere

În cazul în care te interesează rezultate într-un format specific, poţi include parametrul "filetype:" în căutare. De exemplu, pentru o prezentare PowerPoint a problemei spam-ului pe Facebook, introdu în căsuţa de căutare: spam Facebook filetype:ppt

  • Caută după un cuvînt din titlu

Dacă vrei să găseşti un articol cu un anumit cuvînt în titlu, foloseşte "intitle:" în faţa termenului căutat. Dacă sunt mai multe cuvinte, foloseşte "allintitle:".

  • Gaseste rapid prognoza meteo

Pentru a vedea vremea probabil[, folose;te operatorul "weather:", urmat de ora;ul pentru care vrei prognoza. De exemplu, weather:bucuresti va întoarce prognoza pentru Bucureşti.

  • Converteste intr-o unitate de masura

Pentru a converti rapid dintr-o unitate de măsură în alta, introdu în caseta de căutare cantitatea, unitatea din care vrei şi unitatea în care vrei să converteşti. Exemplu: 5 kilometri in mile sau 4 lei in euro.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1607 locuitori

Drăsliceni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Drăsliceni, Logănești și Ratuș. Satul Drăsliceni este situat la o distanță de 50 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1607 oameni. Prima menţiune documentară a satului Drăsliceni datează din 5 martie 1634.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.