07 august 2012, 10:10 Kaleidoscope views 3447
07 august 2012, 10:10 Kaleidoscope views 3447

Erupția vulcanului subacvatic El Hierro – prima în ultimii 500 de ani

Cercetătorii care studiază explozia unui vulcan subacvatic din Insulele Canare, produsă la sfîrşitul anului 2011, au publicat o lucrare care ne-ar putea ajuta să înţelegem mai bine efectele schimbărilor climatice asupra oceanelor, scrie Business Insider.

Impactul creat de erupţia vulcanului situat la sud de Insula El Hierro a fost peste aşteptări. Erupţia a îndepărtat toţi peştii din regiunea afectată, doar cîteva specii de plancton reuşind să se adapteze noilor condiţii.

Temperaturi mai mari, o aciditate ridicată şi o concentraţie mare de dioxid de carbon sînt efectele pe care cercetătorii anticipează că le va avea încălzirea globală asupra oceanelor. Studierea erupţiei vulcanului El Hierro, prima erupţie a unui vulcan subacvatic din ultimii 500 de ani, ne-ar putea ajuta să înţelegem cum vor răspunde ecosistemele oceanelor efectelor gazelor de seră.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
776 locuitori

Clococenii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Clococenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1888.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.