08 iulie 2012, 10:10 Caleidoscop views 3470
08 iulie 2012, 10:10 Caleidoscop views 3470

Erupția vulcanului subacvatic El Hierro – prima în ultimii 500 de ani

Cercetătorii care studiază explozia unui vulcan subacvatic din Insulele Canare, produsă la sfîrşitul anului 2011, au publicat o lucrare care ne-ar putea ajuta să înţelegem mai bine efectele schimbărilor climatice asupra oceanelor, scrie Business Insider.

Impactul creat de erupţia vulcanului situat la sud de Insula El Hierro a fost peste aşteptări. Erupţia a îndepărtat toţi peştii din regiunea afectată, doar cîteva specii de plancton reuşind să se adapteze noilor condiţii.

Temperaturi mai mari, o aciditate ridicată şi o concentraţie mare de dioxid de carbon sînt efectele pe care cercetătorii anticipează că le va avea încălzirea globală asupra oceanelor. Studierea erupţiei vulcanului El Hierro, prima erupţie a unui vulcan subacvatic din ultimii 500 de ani, ne-ar putea ajuta să înţelegem cum vor răspunde ecosistemele oceanelor efectelor gazelor de seră.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1530
Populația:
1379 locuitori

Piatra este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Jeloboc și Piatra. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 59 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1379 de oameni. Satul Piatra a fost menționat documentar în anul 1530.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.