27 june 2012, 12:15 Kaleidoscope views 3723
27 june 2012, 12:15 Kaleidoscope views 3723

Limita de viteză pe autostrăzile bulgăreşti este deja 140 km/oră

În Bulgaria, marţi au intrat în vigoare amendamentele legale prin care limita de viteză pe autostrăzile din această ţară este majorată de la 130 de kilometri pe oră la 140 de kilometri pe oră. Limita mai mare este valabilă însă doar în cazul tronsoanelor construite în ultimii ani, în timp ce viteza maximă pe autostrăzile mai vechi rămîne 130 de kilometri pe oră, informează MOLDPRES.

Măsura a fost adoptată de parlamentarii de la partidul GERB, la guvernare, în ciuda opiniei experţilor de la poliţia rutieră care s-au declarat împotrivă. Comisarul Alexi Stratiev, şef al poliţiei rutiere, a prezentat recent date statistice, potrivit cărora o majorare a vitezei de 10% va duce la 10% mai multe accidente rutiere, 20% mai mulţi răniţi şi 40% mai mulţi decedaţi. "Mă opun categoric majorării limitei de viteză, pot să vă spun aproximativ cîte persoane vor deceda, dar dacă doriţi, faceţi acest experiment", a spus Stratiev înaintea votului decisiv din parlament.

Deputaţii de la GERB au sprijinit însă propunerea cu argumentul că drumurile sînt proiectate pentru o viteză cu 50 de kilometri pe oră mai mare decît limita impusă. În opinia lor, nu viteza mare, ci cea neadaptată la condiţiile de drum este principala cauză a accidentelor.

În acest fel, Bulgaria a devenit cea de-a treia ţară din UE unde va fi legal să se conducă cu peste 130 de kilometri pe oră, după Germania şi Polonia.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.