27 iunie 2012, 12:15 Caleidoscop views 3707
27 iunie 2012, 12:15 Caleidoscop views 3707

Limita de viteză pe autostrăzile bulgăreşti este deja 140 km/oră

În Bulgaria, marţi au intrat în vigoare amendamentele legale prin care limita de viteză pe autostrăzile din această ţară este majorată de la 130 de kilometri pe oră la 140 de kilometri pe oră. Limita mai mare este valabilă însă doar în cazul tronsoanelor construite în ultimii ani, în timp ce viteza maximă pe autostrăzile mai vechi rămîne 130 de kilometri pe oră, informează MOLDPRES.

Măsura a fost adoptată de parlamentarii de la partidul GERB, la guvernare, în ciuda opiniei experţilor de la poliţia rutieră care s-au declarat împotrivă. Comisarul Alexi Stratiev, şef al poliţiei rutiere, a prezentat recent date statistice, potrivit cărora o majorare a vitezei de 10% va duce la 10% mai multe accidente rutiere, 20% mai mulţi răniţi şi 40% mai mulţi decedaţi. "Mă opun categoric majorării limitei de viteză, pot să vă spun aproximativ cîte persoane vor deceda, dar dacă doriţi, faceţi acest experiment", a spus Stratiev înaintea votului decisiv din parlament.

Deputaţii de la GERB au sprijinit însă propunerea cu argumentul că drumurile sînt proiectate pentru o viteză cu 50 de kilometri pe oră mai mare decît limita impusă. În opinia lor, nu viteza mare, ci cea neadaptată la condiţiile de drum este principala cauză a accidentelor.

În acest fel, Bulgaria a devenit cea de-a treia ţară din UE unde va fi legal să se conducă cu peste 130 de kilometri pe oră, după Germania şi Polonia.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
7570 locuitori

Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.