31 october 2018, 12:25 Kaleidoscope views 10015
Trump intenţionează să anuleze cetățenia automată pentru copiii nerezidenților
31 october 2018, 12:25 Kaleidoscope views 10015

Trump intenţionează să anuleze cetățenia automată pentru copiii nerezidenților

Preşedintele american Donald Trump intenţionează să dea un ordin executiv prin care să anuleze posibilitatea obţinerii cetăţeniei SUA prin naştere de către copiii nerezidenţilor, scrie The Huffington Post.

Liderul de la Casa Albă a evocat această intenţie într-un interviu acordat luni pentru Axios. „sîntem singura ţară din lume în care o persoană poate intra şi avea un copil, iar acest copil devine cetăţean al Statelor Unite, cu toate beneficiile", a spus el, apreciind drept „ridicol" acest fapt. Preşedintele american a omis însă faptul că un stat vecin SUA, şi anume Canada, dar şi multe alte ţări acordă automat cetăţenie la naştere pentru copiii nerezidenţilor. Declaraţia preşedintelui american a stîrnit deja critici, primind reproşuri că ar încălca astfel al 14-lea Amendament al Constituţiei SUA.

Pe de altă parte, Donald Trump vrea să trimită 5.200 de militari la graniţa cu Mexic pentru a împiedica pătrunderea unei caravane cu mii de imigranţi din Honduras.

Source: adevarul.ro

Keywords:

Donald Trump , cetatenie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
518 locuitori

Dubău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubău și Goianul Nou. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Populaţia satului Dubău alcătuia 518 oameni în anul 2011. Satul Dubău a fost menționat documentar în anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.