05 august 2012, 15:05 Kaleidoscope views 5033
05 august 2012, 15:05 Kaleidoscope views 5033

Vedeți deja Nibiru?


Foto: science.compulenta.ru 

Dacă nu ați uitat încă în acest an "se termină cu" calendarul Maya şi pe toți ne așteaptă ceva înfricoşător. Unul dintre motivele cele mai populare pentru apocalipsă - planeta Nibiru, care va intra în coliziune cu Pămîntul. Aceasta este uneori confundată cu Planeta X.

NASA a obosit de faptul că ufologii și tot genul de diletanți fac trimitere în mod constant la cercetătorii săi și agenţia a venit cu o declaraţie că niciun corp ceresc nu va distruge planeta noastră în viitorul previzibil, informează Space.Com. Ele, strict vorbind, nici nu există.

Istoria acestei nebunii a început cu faptul că în 1976 Zacharia Sitchin a publicat cartea "A douăsprezecea planetă", care a postat propria traducere a unui text cuneiform sumerian, care ar fi menţionat planeta Nibiru ce se apropie de Soare la fiecare 3600 de ani.

Mai tîrziu, în 2010, astronomii au descoperit cometa Elenin şi după o vreme ufologii au declarat că aceasta ar fi planeta cu pricina. Dar, în loc să intre în coliziune cu Pămîntul, obiectul a deviat prea aproape de soare şi s-a fragmentat.

Argumentul cel mai simplu şi verificabil împotriva existenţei unei astfel de planete este faptul că un obiect care va ajunge aproape de Pămînt la sfîrşitul anului 2012, ar fi fost deja vizibil cu ochiul liber. Calculele simple arată că, în aprilie, el ar fi fost mai strălucitor decît cele mai slabe stele vizibile în oraş şi aproape la fel de luminos ca Marte în faza lui cea mai vagă.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1966 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Surchiceni și Baimaclia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1966 de oameni. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.