08 mai 2012, 15:05 Caleidoscop views 4966
08 mai 2012, 15:05 Caleidoscop views 4966

Vedeți deja Nibiru?


Foto: science.compulenta.ru 

Dacă nu ați uitat încă în acest an "se termină cu" calendarul Maya şi pe toți ne așteaptă ceva înfricoşător. Unul dintre motivele cele mai populare pentru apocalipsă - planeta Nibiru, care va intra în coliziune cu Pămîntul. Aceasta este uneori confundată cu Planeta X.

NASA a obosit de faptul că ufologii și tot genul de diletanți fac trimitere în mod constant la cercetătorii săi și agenţia a venit cu o declaraţie că niciun corp ceresc nu va distruge planeta noastră în viitorul previzibil, informează Space.Com. Ele, strict vorbind, nici nu există.

Istoria acestei nebunii a început cu faptul că în 1976 Zacharia Sitchin a publicat cartea "A douăsprezecea planetă", care a postat propria traducere a unui text cuneiform sumerian, care ar fi menţionat planeta Nibiru ce se apropie de Soare la fiecare 3600 de ani.

Mai tîrziu, în 2010, astronomii au descoperit cometa Elenin şi după o vreme ufologii au declarat că aceasta ar fi planeta cu pricina. Dar, în loc să intre în coliziune cu Pămîntul, obiectul a deviat prea aproape de soare şi s-a fragmentat.

Argumentul cel mai simplu şi verificabil împotriva existenţei unei astfel de planete este faptul că un obiect care va ajunge aproape de Pămînt la sfîrşitul anului 2012, ar fi fost deja vizibil cu ochiul liber. Calculele simple arată că, în aprilie, el ar fi fost mai strălucitor decît cele mai slabe stele vizibile în oraş şi aproape la fel de luminos ca Marte în faza lui cea mai vagă.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.