10 june 2017, 12:20 Kaleidoscope views 8336
Cernobîlul - după 30 de ani de la tragedie (Foto)
10 june 2017, 12:20 Kaleidoscope views 8336

Cernobîlul - după 30 de ani de la tragedie (Foto)

Nu poate fi adevărat ...

Vederea actuală din pădurea de la Cernobîl a șocat întreaga lume! În prezent, în Ucraina este implementat un proiect, al cărui scop este să studieze natura sălbatică din jurul Cernobîlului. Acest proiect îi va ajuta pe oamenii de știință să cerceteze și să înțeleagă ce se întîmplă în zonele, unde nivelul de radiații este înalt.

Conform datelor preliminare ale proiectului, omul s-a dovedit a fi mai distructiv pentru lumea animală, în comparație cu zona de înstrăinare a Centralei Nucleare de la Cernobîl. Populația animalelor sălbatice a ajuns aici la cifre exagerat de mari, în ultimii 30 de ani. La ora actuală pădurile de la Cernobîl sînt arhipline cu elani, lupi și cerbi. Natura aici pare să-și fi regăsit armonia.

Experții cred că anume lipsa de oameni a cauzat creșterea populației mamiferelor sălbatice, și nu radiația. Omul este o mașină distrugătoare, cînd vede propriul profit.

În afară de aceasta, experții au reușit să înregistreze urme ale ursului polar european, care nu a mai fost în aceste zone mai mult de un secol.

În pădurile de la Cernobîl au fost, de asemenea, înregistrate mari populații de lupi, mistreți.

Cercetătorii, cu ajutorul unui elicopter, au urcat în aer, pentru a fixa urme de animale pe zăpadă.

S-a dovedit că în regiunile, abandonate de om, s-au întors specii rare de diverse animale, spre exemplu, rîsul european.

Specialiștii au reușit să stabilească faptul că accidentul nu a cauzat niciun prejudiciu naturii și mediului. Explozia de la Cernobîl a creat o rezervație naturală uimitoare pe o suprafață impunătoare, acest lucru fiind pur și simplu fantastic! Acum este deja clar că radiația pentru toate tipurile de animale de aici a creat aici condiții, pur și simplu, ideale pentru dezvoltare!

Source: alibabaru.com

Comments

 (1)
  • #1 Doru Reply Quote selected
    Nu exagerati cu ursii polari in Ucraina. Poate mai scrieti si despre Yeti ca a fost vazut la Cernobyl. E mai credibil :)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
831 locuitori

Bobuleşti este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Este situat pe malul stîng al rîului Răut, la 5 km de orașul Floreşti şi la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 831 de oameni. Satul Bobulești este atestat documentar în anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.