30 july 2017, 13:30 Kaleidoscope views 4794
China: O ''limuzină'' regală de acum 2.400 de ani, excavată de arheologi în provincia Henan
30 july 2017, 13:30 Kaleidoscope views 4794

China: O ''limuzină'' regală de acum 2.400 de ani, excavată de arheologi în provincia Henan

O ''limuzină'' datată în urmă cu 2.400 de ani, ce a aparținut unui conducător al Statului Zheng, a fost descoperită de arheologi în urma a cinci luni de lucrări de excavare în orașul Xinzheng din provincia Henan din centrul Chinei, informează vineri Xinhua.

Carul gigantic și extravagant, având o lungime de 2,56 metri și o lățime de 1,66 metri, era dotat cu un plafon contra ploii și soarelui și era împodobit cu bronz și ornamente din oase.

Fiecare roată a vehiculului avea peste 26 de spițe, ceea ce indica faptul că proprietarul său era de viță nobilă.

''Limuzina'' a fost excavată dintr-o groapă funerară din cimitirul conducătorilor statului Zheng, un stat vasal din timpul Perioadei Primăverii și Toamnei (770-476 î.Hr.) și din Perioada Statelor Combatante (475-221 î.Hr.).

''Carul este cel mai mare și cel mai extravagant (descoperit — n.r.) până acum în zona lucrărilor de excavare'', a declarat Ma Juncai, conducătorul unei echipe de arheologi din cadrul Institutului pentru Patrimoniu Cultural și Arheologie al Provinciei Henan. '''Limuzina' era confortabilă și spațioasă. Oamenii puteau sta în picioare, în șezut sau întinși. Era cel mai bun vehicul public folosit de conducătorii Statului Zheng și de soțiile lor'', a adăugat Ma.

Arheologii au descoperit patru care într-o groapă funerară, toate fiind orientate spre vest, unde se afla capitala statului.

Conform lui Ma, statul a fost fondat în ținutul Huaxian din nord-vestul provinciei chineze Shaanxi.

''Sunt mai mulți cai decât care în groapă. Se estimează că lucrări de excavare vor fi încheiate în septembrie'', a adăugat el.

''Noua descoperire poate oferi dovezi semnificative pentru studiul asupra științei și tehnologiei, producției și civilizației din timpul Perioadei Primăverii și Toamnei și Perioada Statelor Combatante'', a precizat Ma.

Lucrările de excavare din zona funerară datând din vremea Statului Zheng și de pe alte 20 de hectare din împrejurimi au condus până acum la descoperirea a 18 cai și gropi pentru care și a peste 3.000 de morminte, precizează sursa citată.

Source: www.agerpres.ro

Keywords:

descoperire , arheologie , China

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
2517 locuitori

Bălăureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bălăureşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2517 oameni. Satul Bălăureşti a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.