03 march 2012, 15:30 Kaleidoscope views 3554
03 march 2012, 15:30 Kaleidoscope views 3554

De ce nu uităm niciodată cum să mergem pe bicicletă?

Nu puteţi uita niciodată cum să mergeți pe bicicletă, iar acum oamenii de ştiinţă au aflat de ce. Ca rezultat al studiilor lor au fost identificate celulele nervoase-cheie din creier care controlează formarea amintirilor despre abilitățile motorii deja primite, cum ar fi conducerea bicicletei, schiurile, sau cum să ţină o lingură, relatează Dailymail.

Atunci cînd o persoană dobîndeşte noi abilităţi motorii, în creier se activizează cerebelul, un centru al creierului responsabil pentru memorarea mişcărilor coordonate.

Echipa de cercetare, care include oameni de știință din universităţile din Rotterdam, Londra, New York şi Torino a studiat şi a încearcăt să clarifice relaţia dintre celulele nervoase în cerebel şi procesul de memorare.

Dr. Peer Wulff, unul dintre participanții la studiu a declarat că erau interesaţi în primul rînd de problema cum amintirile sînt codificate în creier. Mai tîrziu, ei au identificat acele celule, care organizează şi transformă semnalele externe într-un cod special, care apoi ajunge la cerebel şi se depune în formă de amintiri.

Această descoperire ar putea deschide calea pentru crearea unui dispozitiv care ar imita activitatea creierului şi toate procesele care au loc în el. Aceasta, la rîndul său, poate ajuta persoanele care suferă de diverse tulburări nervoase, precum și cele care au suferit un accident vascular cerebral sau care suferă de scleroză multiplă.



Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
793 locuitori

Zorile este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zorile, Inculeţ și Ocniţa-Ţărani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 793 de oameni. Satul Zorile a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.