03 martie 2012, 15:30 Caleidoscop views 3567
03 martie 2012, 15:30 Caleidoscop views 3567

De ce nu uităm niciodată cum să mergem pe bicicletă?

Nu puteţi uita niciodată cum să mergeți pe bicicletă, iar acum oamenii de ştiinţă au aflat de ce. Ca rezultat al studiilor lor au fost identificate celulele nervoase-cheie din creier care controlează formarea amintirilor despre abilitățile motorii deja primite, cum ar fi conducerea bicicletei, schiurile, sau cum să ţină o lingură, relatează Dailymail.

Atunci cînd o persoană dobîndeşte noi abilităţi motorii, în creier se activizează cerebelul, un centru al creierului responsabil pentru memorarea mişcărilor coordonate.

Echipa de cercetare, care include oameni de știință din universităţile din Rotterdam, Londra, New York şi Torino a studiat şi a încearcăt să clarifice relaţia dintre celulele nervoase în cerebel şi procesul de memorare.

Dr. Peer Wulff, unul dintre participanții la studiu a declarat că erau interesaţi în primul rînd de problema cum amintirile sînt codificate în creier. Mai tîrziu, ei au identificat acele celule, care organizează şi transformă semnalele externe într-un cod special, care apoi ajunge la cerebel şi se depune în formă de amintiri.

Această descoperire ar putea deschide calea pentru crearea unui dispozitiv care ar imita activitatea creierului şi toate procesele care au loc în el. Aceasta, la rîndul său, poate ajuta persoanele care suferă de diverse tulburări nervoase, precum și cele care au suferit un accident vascular cerebral sau care suferă de scleroză multiplă.



Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
4601 locuitori

Măgdăceşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Măgdăceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Criuleni şi 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Măgdăceşti constituie 4601 oameni. Satul Măgdăceşti este atestat pentru prima dată într-un document datat cu 9 martie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.