31 december 2023, 15:30 Kaleidoscope views 25379
Superstiţii de Revelion. Ce
31 december 2023, 15:30 Kaleidoscope views 25379

Superstiţii de Revelion. Ce "reguli" trebuie respectate pentru a avea noroc în noul an

O vorbă din popor spune că petreci întregul an aşa cum îl întîlneşti. Pentru a avea siguranţa că noul an va aduce numai lucruri bune, se recomandă să fie respectate cîteva "reguli".

În noaptea de Revelion se poartă roşu. Potrivit superstiţiilor, în acest caz cel care este singur îşi va găsi în curînd, perechea. Această culoare este indicată şi celor care au deja partener, întrucît se spune că roşu aduce noroc şi o stare de bine.

O altă regulă este că la cumpăna dintre ani trebuie să se dea uitării supărările şi lacrimile. Tradiţia spune că cine plînge sau este supărat de Revelion aşa va fi tot anul.

Cei care îşi doresc să bogăţii materiale în noul an, trebuie să aibă bani în buzunare, în noapte care marchează trecerea dintre ani.

Dacă la ora cînd va suna orologiul, vă veţi pune o dorinţă, aceasta are toate şansele să se îndeplinească.

O altă superstiţie spune că prima persoană care va trece pragul în noul an vă va influenţa în următoarele 12 luni. Dacă va fi o femeie - veţi avea parte de ghinion, iar dacă va fi un bărbat- anul care vine va fi unul norocos.

Sînt şi reguli care se referă la meniul de Revelion. Tradiţia spune de pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească peştele, iar cei care mănîncă acest aliment se vor strecura printre probleme ca peştele prin apă. Iar potrivit unei alte tradiţii, persoanele care vor mînca piftie în noaptea de Anul Noul vor avea obrajii rumeni şi fragezi.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.