Pentru electrocasnice este periculos și fulgerul la 2 km de casă
Foto: themes.ru |
Potrivit statisticilor, fiecare secundă Pămîntul este lovit de o sută de fulgere. Şi, deşi probabilitatea că fulgerul va nimeri într-o casă anume este foarte mică, pericolul este mare.
Reţineţi că riscul pentru dispozitivele electronice se menţine chiar şi atunci cînd fulgerul lovește la o anumită distanţă de casă - de pînă la 2 kilometri. Este periculos și aşa-numitul potenţial ridicat, atunci cînd în casă "intră" - prin conductele de apă, canalizare, în general, prin orice reţea inginerească – un impuls electric de zeci de mii de amperi. Deaceea dacă vă adăpostiți de furtună în casă, deconectați toate aparatele electrice şi stați departe de tot ceea prin ce poate trece curentul electric, în special de conductele de apă şi robinete.
Atunci cînd fulgerul lovește solul sau orice obiect într-o rază de 1.500 de metri de clădire există probabilitatea ca șocuri electrice să se propage prin diverse comunicații, capabile de a conduce curentul.
Acestea sînt sistemele de alimentare cu energie, telecomunicaţii, conductele de gaz. Astfel creşte brusc tensiunea în rețelele electrice, ceea ce duce la diverse situaţii de urgenţă - de la deteriorarea unor microscheme pînă la scoaterea din uz a echipamentelor electrice.
Salvatorii recomandă ca pe timp de furtună să fie deconectate toate aparatele electrice din casă, să nu fie folosit telefonul fix, să nu se stea lîngă ferestre și usi. Astfel vă veți proteja de probleme neașteptate.
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1924
- Populația:
- 85 locuitori
Pobeda este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 85 de oameni. Satul Pobeda a fost înființat în anul 1924.
Comments
(0)