26 may 2016, 12:21 Kaleidoscope views 8507
Un originar din Chişinău a devenit ministru al Apărării al Statului Israel
26 may 2016, 12:21 Kaleidoscope views 8507

Un originar din Chişinău a devenit ministru al Apărării al Statului Israel

În funcţia de ministru al Apărării al Statului Israel a fost numit un originar din oraşul Chişinău, Avigdor Lieberman.

Hotărîrea în cauză a fost publicată la 25 mai. Lieberman a devenit primul ministru rusofon al Apărării al Statului Israel, relatează NOI.md.

Potrivit publicaţiei „New York Times", desemnarea lui Lieberman în postul de ministru al Apărării al Statului Israel a fost principala condiţie pentru alăturarea Partidului lui „Casa Noastră – Israel" la coaliţia de guvernare, formată anterior de către prim-ministrul Benjamin Netanyahu. Partidul lui Lieberman dispune de şase mandate în Knesset (Parlamentul Israelului – n.red.). După alăturarea Partidului lui la coaliţia de guvernare, majoritatea parlamentară va spori numărul de mandate de la 67 la 120.

În 2009-2012, Lieberman a deţinut postul de ministru al Afacerilor Externe al Statului Israel. El este cunoscut prin atitudinea sa agresivă faţă de palestinieni. Fiind şef al MAE, el a declarat că arabii care locuiesc în Israel nu trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi civile şi politice ca şi evreii. „Ei se «înmulţesc» mai repede şi, în final, vor înhuma ideea de bază a sionismului: crearea statului evreu. Să se mulţumească cu dreptul la şedere", a spus atunci Lieberman.

Avigdor Lieberman s-a născut la Chişinău în 1958. Şi-a făcut studiile la Facultatea de Hidroameliorare a Universității Agricole de la Chişinău, însă nu a absolvit-o, deoarece în 1978 a emigrat împreună cu părinţii în Israel, unde a absolvit Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Lieberman posedă limba ebraică, idiş, rusă, engleză şi română. Este căsătorit. Are trei copii: o fiică şi doi feciori.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.