26 mai 2016, 12:21 Caleidoscop views 8465
Un originar din Chişinău a devenit ministru al Apărării al Statului Israel
26 mai 2016, 12:21 Caleidoscop views 8465

Un originar din Chişinău a devenit ministru al Apărării al Statului Israel

În funcţia de ministru al Apărării al Statului Israel a fost numit un originar din oraşul Chişinău, Avigdor Lieberman.

Hotărîrea în cauză a fost publicată la 25 mai. Lieberman a devenit primul ministru rusofon al Apărării al Statului Israel, relatează NOI.md.

Potrivit publicaţiei „New York Times", desemnarea lui Lieberman în postul de ministru al Apărării al Statului Israel a fost principala condiţie pentru alăturarea Partidului lui „Casa Noastră – Israel" la coaliţia de guvernare, formată anterior de către prim-ministrul Benjamin Netanyahu. Partidul lui Lieberman dispune de şase mandate în Knesset (Parlamentul Israelului – n.red.). După alăturarea Partidului lui la coaliţia de guvernare, majoritatea parlamentară va spori numărul de mandate de la 67 la 120.

În 2009-2012, Lieberman a deţinut postul de ministru al Afacerilor Externe al Statului Israel. El este cunoscut prin atitudinea sa agresivă faţă de palestinieni. Fiind şef al MAE, el a declarat că arabii care locuiesc în Israel nu trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi civile şi politice ca şi evreii. „Ei se «înmulţesc» mai repede şi, în final, vor înhuma ideea de bază a sionismului: crearea statului evreu. Să se mulţumească cu dreptul la şedere", a spus atunci Lieberman.

Avigdor Lieberman s-a născut la Chişinău în 1958. Şi-a făcut studiile la Facultatea de Hidroameliorare a Universității Agricole de la Chişinău, însă nu a absolvit-o, deoarece în 1978 a emigrat împreună cu părinţii în Israel, unde a absolvit Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Lieberman posedă limba ebraică, idiş, rusă, engleză şi română. Este căsătorit. Are trei copii: o fiică şi doi feciori.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , personalitati , ministru , Israel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.