|
5 sfaturi utile: cum să-ți răcorești mașina în arșița verii
Vara, maşinile parcate la soare se transformă în adevărate cuptoare şi nu este deloc plăcut să transpiri până când aerul condiţionat începe să-şi facă treaba. Nu încape îndoială că fiecare şofer are trucurile sale prin care îşi apără maşina de căldura arzătoare din timpul verii.
Totul începe cu parcarea
Alegerea unui loc de parcare cât mai ferit de razele soarelui este o mişcare firească. Încercaţi pe cât posibil să găsiţi un loc umbrit, sau căutaţi un loc în care razele soarelui să bată spre partea din spate a maşinii. În felul acesta, bordul, volanul, schimbătorul şi scaunele din faţă scapă de supraîncălzire. Dacă nici această variantă nu dă roade, folosiţi cu încredere parasolare pentru parbriz şi lunetă, iar pentru geamurile laterale vă recomandăm o folie solară auto.
Ce facem când urcaţi într-o maşină supraîncălzită?
Primul lucru este scoaterea aerului cald din maşină, începând cu cel mai încins. Cel mai simplu mod prin care puteţi face lucrul acesta este să porniţi sistemul de aer condiţionat la maxim – atenţie, fără recirculare, să deschideţi parţial geamurile şi să redirecţionaţi fluxul de aer către aeratoarele de la nivelul picioarelor. După ce interiorul s-a răcit suficient, închideţi geamurile şi eventual activaţi modul de recirculare a aerului.
Cum asiguraţi un confort termic optim pe durata călătoriei?
Răspunsul corect este, evident, cu ajutorul instalaţiei de aer condiţionat. Doar că pentru rezultate optime, aceasta trebuie folosită inteligent. În timpul mersului, la drum lung, este indicată folosirea alternantă a aerului condiţionat. Variaţia re-dusă a temperaturii de la interior nu va face corpul aşa de expus temperaturilor mari, la ieşirea din maşină. În plus, veţi economisi şi combustibil, deoarece compresorul climatizării solicită suplimentar motorul ma-şinii.
Nu doar interiorul trebuie protejat de căldura excesivă
Pe timp de vară trebuie să fiţi vigilenţi şi în ceea ce priveşte temperatura motorului. Asiguraţi-vă că nivelul de antigel este în limite normale şi nu vă sfiiţi să aveţi un recipient suplimentar în portbagaj, pentru orice eventualitate. Anvelopele se pot încălzi excesiv la rândul lor, iar cea mai bună metodă pentru prevenirea acestui fenomen este verificarea presiunii în roţi la plecarea la drum.
Luaţi ca pe o regulă, dacă de cele de mai sus nu ţineţi cont
Nu lăsaţi copiii sau animalele de companie nesupravegheate în maşină pe timp de caniculă. Deshidratarea apare mult mai repede la copii decât la adulţi, iar o maşină amplasată direct sub bătaia razelor de soare se încălzeşte excesiv, cu rezultate tragice pentru cei mici.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1560
- Populația:
- 4279 locuitori
Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.
Comments
(0)