11 september 2011, 14:30 Kaleidoscope views 4530
11 september 2011, 14:30 Kaleidoscope views 4530

Un asteroid a trecut aproape de Terra

Un asteroid cu diametrul de circa 400 de metri a trecut marți noaptea pe lîngă Terra. Este cel mai mare asteroid care trece atît de aproape de Pămînt din 1976. Oamenii de știință afirmă că nu este nici un risc ca acesta să intre în coliziune cu Pămîntul sau cu Luna. Însă asta nu înseamnă că asteroidul nu ar putea reprezenta o amenințare la adresa Pămîntului, pe viitor, căci  oamenii de știință încă nu au reușit să prezică traiectoria pe care asteroidul o va avea în decurs de cîteva sute de ani. Marți noaptea, asteroidul colorat în nuanțe foarte închise, de formă sferică, sa aflat la o distanță de 324.600 kilometri de Pămînt.

Comments

 (1)
  • #1 victor Reply Quote selected
    Pacat ca omenirea, savantii, NASA sau Роскосмос  a ratat sansa de a distruge un corp ceresc de asemenea dimensiune....
    Daca miine va fi anuntat un nou asteroid care de data aceasta chear va lovi pamintul cio sa faca atunci omenirea?
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
510 locuitori

Novosavițcaia este o localitate stație de cale ferată din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 97 km de Chișinău. Populaţia stației de cale ferată Novosavițcaia alcătuia 510 oameni în anul 2004. Localitatea stație de cale ferată Novosavițcaia a fost inaugurată în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.