20 april 2015, 11:30 Kaleidoscope views 6726
Patru țări din UE cer o soluție la nivel european privind problema imigrației
20 april 2015, 11:30 Kaleidoscope views 6726

Patru țări din UE cer o soluție la nivel european privind problema imigrației

Germania, Franța, Italia și Slovacia au cerut o soluție "puternică și fermă" la nivel european pentru problemele ce țin de imigrație, după ultimele tragedii din Marea Mediterană.

"Recentele evenimente tragice din Marea Mediteraneană, care au dus la dispariția a sute de persoane aflate în ambarcațiuni ce transportau imigranți, cer o reacție unitară și fermă a Europei", au notat miniștrii pentru afaceri europene ai acestor patru țări, într-o declarație comună publicată la finalul unei reuniuni la Cesena, nord-estul Italiei, scrie agerpres.ro.

Cei patru miniștri consideră că UE trebuie să se sesizeze cu privire la aceste probleme și să elaboreze de urgență o "politică europeană comună și coerentă privind imigrația", ceea ce nu se întâmplă în prezent.

Ei cer, de asemenea, un "angajament puternic împotriva rețelelor criminale care încasează profit din disperarea celor ce încearcă să ajungă în Europa".

"Această tragedie vizează toată Europa și necesită un răspuns european ferm", adaugă miniștrii francez, german, italian și slovac, Harlem Desir, Michael Roth, Sandro Gozi și Peter Javorcik.

Italia, în prima linie cu sute de imigranți sosiți în fiecare zi în zonele sale de coastă, cere de luni de zile un răspuns hotărât din partea Europei și mai multe mijloace din partea UE.

Peste 11.000 de imigranți au debarcat în șase luni în zona de coastă a Italiei. Cel puțin două naufragii au provocat aproape 450 de morți în aceste ultime zile, după cum le-au spus supraviețuitorii reprezentanților organizațiilor umanitare.

Source: www.publika.md

Keywords:

UE , migratie , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.