20 february 2015, 15:45 Kaleidoscope views 9041
Inventie MIT: mobila care se asambleaza SINGURA! (VIDEO)
20 february 2015, 15:45 Kaleidoscope views 9041

Inventie MIT: mobila care se asambleaza SINGURA! (VIDEO)

Fluid Assembly Furniture este un proiect dezvoltat in laboratoarele Massachusetts Institute of Technology (MIT), unul din locurile in care ingeniozitatea si inventivitatea se simte la ea acasa.

Cercetatorii au prezentat publicului rezultatul acestui proiect: mobila care se asambleaza singura! Primul obiect de mobilier care a realizat aceasta performanta, un scaun de dimensiune 15cm x 15cm.

Cele sase blocuri care compun scaunul se asambleaza prin intermediul unor magneti care atrag componenta potrivita in momentul potrivit prin intermediul unui proces automat de selectie si de detectare a erorilor. Faptul ca exista un unic punct in care conexiunea este permisa, induce imposibilitatea unei asamblari incorecte.

Procesul de asamblare a durat sapte ore, dar echipa de cercetare crede ca timpul poate fi imbunatatit.

Demonstratia practica a acestui concept va conduce la aplicarea sa in situatii intalnite in lumea reala, cum ar fi efectuarea de reparatii automate ale infrastructurii aflate sub apa, la adancimi mari sau in medii toxice.

Source: jurnalul.ro

Keywords:

tehnologie , video

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.