11 october 2014, 14:25 Kaleidoscope views 9135
Sute de cutremure, înregistrate în SUA
Photo: antena3.ro
11 october 2014, 14:25 Kaleidoscope views 9135

Sute de cutremure, înregistrate în SUA

Sute de cutremure de mică intensitate, care se înregistrează în statul american Nevada (vest) din vară, au crescut în intensitate în ultimele zile, relatează CNN. Seismologii numesc acest fenomen "roi".

În luna septembrie, aproximativ 500 de "minicutremure" au avut loc în sud-vestul Californiei. Cel mai puternic a atins magnitudinea de 3,8.

Începând de la 30 octombrie, cutremurele au devenit mai puternice, trei depăşind magnitudinea 4. Cel mai puternic a avut loc marţi şi a atins magnitudinea de 4,6 - care se apropie de pragul cutremurelor ce pot provoca pagube uşoare.

"Există un risc uşor crecut să aibă loc un cutremur mai puternic în timp ce roiul este activ", a declarat seismologul Ian Madin din statu vecin Oregon.

Source: www.antena3.ro

Keywords:

cutremur , SUA , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1492
Populația:
476 locuitori

Bursuc este un sat din cadrul comunei Japca, raionul Floreşti. Localitatea se află la o distanţă de 70 km de oraşul Florești şi la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1492.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.