17 january 2014, 15:32 Kaleidoscope views 11960
Cercetătorii: Zece ani, pînă la dovada vieții extraterestre
Photo: stirileprotv.ro
17 january 2014, 15:32 Kaleidoscope views 11960

Cercetătorii: Zece ani, pînă la dovada vieții extraterestre

Cercetătorii sînt de parere ca descoperirea Terrei 2.0, o planeta foarte asemanatoare cu a noastră, este doar o problema de timp.

Dr Franck. Marchis, de la institutul SETI, are și o data pentru acest eveniment. El este de parere că vom gasi o planeta ca a noastra pînă în 2024, informeaza Daily Mail.

Marchis isi bazează predictia pe descoperiri tehnologice recente, care le-au permis cercetatorilor sa fotografieze stele si planete aflate la 63 de ani lumina dinstanță de Terra.

Proiectul, numit Gemini Planet Imager, a fotografiat, in urma cu o saptămînă, o planetă veche de 10 milioane de ani, numită Beta Pictorus b, aflata la 435 de mii de miliarde de kilometri departare.

Gemini Planet Imager este cel mai avansat instrument pentru cautarea planetelor, construit în Chile.

"Chiar si aceste prime imagini sînt de 10 ori mai bune decît generatia anterioara de echipamente", a declarat Bruce Macintosh, coordonatorul echipei care a construit instrumentul.

"Spre deosebire de telescopul Kepler, care detecta tranzitia planetei in jurul unei stele, Gemini Planet Imager permite vizualizarea directa a planetei."

Recent, cercetătorii scotieni au anuntat ca planetele de marimea Terrei ar putea sustine viața la o distanță de 10 ori mai mare de o stea, decît se credea pînă acum.

"Imaginati-va, intr-o zi vom putea vedea efectele anotimpurilor pe acele planete si vom putea vedea daca exista o biosferă", a declarat profesorul Marchis.

Source: stirileprotv.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.