17 ianuarie 2014, 15:32 Caleidoscop views 12105
Cercetătorii: Zece ani, pînă la dovada vieții extraterestre
Foto: stirileprotv.ro
17 ianuarie 2014, 15:32 Caleidoscop views 12105

Cercetătorii: Zece ani, pînă la dovada vieții extraterestre

Cercetătorii sînt de parere ca descoperirea Terrei 2.0, o planeta foarte asemanatoare cu a noastră, este doar o problema de timp.

Dr Franck. Marchis, de la institutul SETI, are și o data pentru acest eveniment. El este de parere că vom gasi o planeta ca a noastra pînă în 2024, informeaza Daily Mail.

Marchis isi bazează predictia pe descoperiri tehnologice recente, care le-au permis cercetatorilor sa fotografieze stele si planete aflate la 63 de ani lumina dinstanță de Terra.

Proiectul, numit Gemini Planet Imager, a fotografiat, in urma cu o saptămînă, o planetă veche de 10 milioane de ani, numită Beta Pictorus b, aflata la 435 de mii de miliarde de kilometri departare.

Gemini Planet Imager este cel mai avansat instrument pentru cautarea planetelor, construit în Chile.

"Chiar si aceste prime imagini sînt de 10 ori mai bune decît generatia anterioara de echipamente", a declarat Bruce Macintosh, coordonatorul echipei care a construit instrumentul.

"Spre deosebire de telescopul Kepler, care detecta tranzitia planetei in jurul unei stele, Gemini Planet Imager permite vizualizarea directa a planetei."

Recent, cercetătorii scotieni au anuntat ca planetele de marimea Terrei ar putea sustine viața la o distanță de 10 ori mai mare de o stea, decît se credea pînă acum.

"Imaginati-va, intr-o zi vom putea vedea efectele anotimpurilor pe acele planete si vom putea vedea daca exista o biosferă", a declarat profesorul Marchis.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

descoperire , Univers , extraterestri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.