01 december 2014, 12:37 Kaleidoscope views 10482
01 december 2014, 12:37 Kaleidoscope views 10482

Serviciul Hidrometeo din Finlanda: peste 50 de ani nu va fi iarnă


Foto: metronews.ru

Șeful Serviciului Hidrometeo din Finlanda, Mikko Alestalo, a declarat că, peste 50 de ani, în țară nu va fi iarnă: vremea se va încălzi, zăpada nu va cădea, ci mai ales, va ploua. Despre aceasta meteorologul a declarat într-un interviu pentru « Ykkösaamu » la postul de radio finlandez Yle .

Într-adevăr, la inceputul acestui an, iarna pare surprinzător de ciudată. "Cu toate acestea, peste 50 de ani nimeni nu va fi surprins de așa o vreme. Nu  vom mai putea schia sau patina", - a avertizat Alestalo.

Șeful Centrului Hidrometeorologic a spus că nimeni nu vorbește despre dispariția completă a gerurilor de scurtă durată în timpul iernii. Ele vor fi  posibile din cînd în cînd în Europa, America și Rusia.

Notăm că un astfel de început nefiresc de iarnă a atras atenția  Organizației Meteorologice Mondiale. Cu toate acestea, spre deosebire de colegii din Finlanda, experții OMM nu au dat prognoze pe termen lung.

Source: informing.ru

Keywords:

Finlanda , iarna , clima

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1759
Populația:
1619 locuitori

Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.