12 ianuarie 2014, 12:37 Caleidoscop views 10588
12 ianuarie 2014, 12:37 Caleidoscop views 10588

Serviciul Hidrometeo din Finlanda: peste 50 de ani nu va fi iarnă


Foto: metronews.ru

Șeful Serviciului Hidrometeo din Finlanda, Mikko Alestalo, a declarat că, peste 50 de ani, în țară nu va fi iarnă: vremea se va încălzi, zăpada nu va cădea, ci mai ales, va ploua. Despre aceasta meteorologul a declarat într-un interviu pentru « Ykkösaamu » la postul de radio finlandez Yle .

Într-adevăr, la inceputul acestui an, iarna pare surprinzător de ciudată. "Cu toate acestea, peste 50 de ani nimeni nu va fi surprins de așa o vreme. Nu  vom mai putea schia sau patina", - a avertizat Alestalo.

Șeful Centrului Hidrometeorologic a spus că nimeni nu vorbește despre dispariția completă a gerurilor de scurtă durată în timpul iernii. Ele vor fi  posibile din cînd în cînd în Europa, America și Rusia.

Notăm că un astfel de început nefiresc de iarnă a atras atenția  Organizației Meteorologice Mondiale. Cu toate acestea, spre deosebire de colegii din Finlanda, experții OMM nu au dat prognoze pe termen lung.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

Finlanda , iarna , clima

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1978
Populația:
1525 locuitori

Bugeac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Bugeac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de municipiul Comrat și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1525 de oameni. Satul Bugeac a fost înființat în anul 1978.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.