|
Școala de Muzică ,,Maria Bieșu”, din Chișinău, a împlinit 50 de ani
Școala de Muzică ,,Maria Bieșu”, din Chișinău, a împlinit 50 de ani de la fondare. Un concertul jubiliar a fost organizat, cu această ocazie, cu genericul: 50 de ani sîntem Muzică Și Muzică dăruim. Evenimentul a fost organizat ieri, 27 aprilie, la Sala cu Orgă.
Evenimentul a fost dedicat activității prodigioase pe parcursul a 50 de ani, desfășurate în domeniul învățămîntului artistic extrașcolar și contribuția substanțială în educarea tinerei generații, în spiritul valorilor culturale naționale.
''Protagoniștii concertului au fost: Corul Școlii, dirijor Tatiana Fanian, maestru de concert Elizaveta Bondari Ansamblul de chitariști, profesor Nicolae Ceaus Orchestra de acordeoniști CONSONANS, conducător Tatiana Cantemirova Ansamblul de violoniști DIVERTISMENT, conducător Elena Soțchii,maestru de concert Sergiu Soțchii Soliști: Igor Podgoreanu-Artist Emerit, Valentin Tuhari- Om Emerit, Tatian Gavriliță, Mihai Duminică și Elevii Școlii de Muzică ,,Maria Bieșu” Invitat special: Vladimir Dragoș- Artist al Poporului, maestru de Concert Nichita Popov. Școala de Muzică pentru copii nr. 3 a apărut în anul 1974, cu un contingent de 60 de elevi'', anunță Primăria.
La 25 octombrie 2012, Primăria Chișinău a conferit instituției, numele unei legende a muzicii academice, Primadona Operei Naționale, Maria Bieșu.
În prezent, peste 400 de elevi studiază la Școala de Muzică „M. Bieșu”, instruiți de o echipă de 52 de profesori dedicați. Elevii sînt instruiți în cadrul secției pian de bază, instrumente cu coarde, instrumente populare, instrumente aerofone și de percuție și secția canto.
În instituție activează cu succes orchestra de acordeoniști „Consonans”, ansamblul de violoniști „Divertisment”, ansamblul de chitariști „Picado”, corul claselor minore și superioare. Prin toate activitățile sale, Şcoala de Muzică „Maria Bieșu”, contribuie plenar la educația artistică a tinerilor, avînd un impact pozitiv asupra personalităţii fiecărui elev. În palmaresul școlii aceștia aduc diplome și medalii, participînd la diverse festivaluri, concursuri municipale, naționale și internaționale.
Source:
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
- 5 загадок древнего мира, которые вызывают споры среди ученых (+Фото)
- Финалисты конкурса фотографий собак Dog Photography Awards 2024
- Как вытащить ребенка из образовательной депрессии
- Слово и дело
- Сушеные фрукты и овощи - натуральные биодобавки
- Домашний волшебный крем от 35 до 70 лет! После него — никакой не захочешь!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1769
- Populația:
- 596 locuitori
Ocniţa este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ocniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Ocniţa alcătuia 596 de oameni în anul 2012. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1769.
Comments
(0)