|
Școala de Muzică ,,Maria Bieșu”, din Chișinău, a împlinit 50 de ani
Școala de Muzică ,,Maria Bieșu”, din Chișinău, a împlinit 50 de ani de la fondare. Un concertul jubiliar a fost organizat, cu această ocazie, cu genericul: 50 de ani sîntem Muzică Și Muzică dăruim. Evenimentul a fost organizat ieri, 27 aprilie, la Sala cu Orgă.
Evenimentul a fost dedicat activității prodigioase pe parcursul a 50 de ani, desfășurate în domeniul învățămîntului artistic extrașcolar și contribuția substanțială în educarea tinerei generații, în spiritul valorilor culturale naționale.
''Protagoniștii concertului au fost: Corul Școlii, dirijor Tatiana Fanian, maestru de concert Elizaveta Bondari Ansamblul de chitariști, profesor Nicolae Ceaus Orchestra de acordeoniști CONSONANS, conducător Tatiana Cantemirova Ansamblul de violoniști DIVERTISMENT, conducător Elena Soțchii,maestru de concert Sergiu Soțchii Soliști: Igor Podgoreanu-Artist Emerit, Valentin Tuhari- Om Emerit, Tatian Gavriliță, Mihai Duminică și Elevii Școlii de Muzică ,,Maria Bieșu” Invitat special: Vladimir Dragoș- Artist al Poporului, maestru de Concert Nichita Popov. Școala de Muzică pentru copii nr. 3 a apărut în anul 1974, cu un contingent de 60 de elevi'', anunță Primăria.
La 25 octombrie 2012, Primăria Chișinău a conferit instituției, numele unei legende a muzicii academice, Primadona Operei Naționale, Maria Bieșu.
În prezent, peste 400 de elevi studiază la Școala de Muzică „M. Bieșu”, instruiți de o echipă de 52 de profesori dedicați. Elevii sînt instruiți în cadrul secției pian de bază, instrumente cu coarde, instrumente populare, instrumente aerofone și de percuție și secția canto.
În instituție activează cu succes orchestra de acordeoniști „Consonans”, ansamblul de violoniști „Divertisment”, ansamblul de chitariști „Picado”, corul claselor minore și superioare. Prin toate activitățile sale, Şcoala de Muzică „Maria Bieșu”, contribuie plenar la educația artistică a tinerilor, avînd un impact pozitiv asupra personalităţii fiecărui elev. În palmaresul școlii aceștia aduc diplome și medalii, participînd la diverse festivaluri, concursuri municipale, naționale și internaționale.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1893
- Populația:
- 705 locuitori
Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.
Comentarii
(0)