Go to section: Music
18 may 2022, 12:45 Contests, festivals, musical projects views 5171
Roman Iagupov: „Locul 2 la televoting e victoria Moldovei”
18 may 2022, 12:45 Contests, festivals, musical projects views 5171

Roman Iagupov: „Locul 2 la televoting e victoria Moldovei”

Zdob și Zdub și Frații Advahov, care au reprezentat țara la competiția muzicală Eurovision Song Contest, au revenit acasă mîndri de locul 7 pe care l-au ocupat în marea finală a concursului, pe data de 14 mai.

Reprezentanții Moldovei au evoluat cu piesa „Trenulețul”, care combină stilul rock’n’roll și folclorul, elementele naționale și valorile neamului, acumulînd în total 253 de puncte, transmite moldovenii.md cu referire la IPN.

„În pofida tuturor impedimentelor, „Trenulețul” nostru n-a deviat de pe rută și a ajuns direct la destinația cea mai dorită – la inimile milioanelor de oameni din toate țările.

Locul 2 la televoting e victoria Moldovei. Am simțit că pe scena mare nu am fost noi, artiștii, ci voi toți, dragi spectatori. Vă mulțumim pentru încredere”, a fost mesajul solistului Zdob și Zdub, Roman Iagupov, la o conferință de presă.

Compania „Teleradio-Moldova” organizează preselecția națională Eurovision Moldova din anul 2005. Directorul general TRM, Vlad Țurcanu, a spus că muzicienii moldoveni au fost remarcați de presa internațională și chiar elogiați, dați ca exemplu. „Aceasta înseamnă, pe lîngă satisfacția artistică de a-i urmări pe artiștii noștri, că Zdob și Zdub și Frații Advahov și-au îndeplinit cu brio misiunea și merită recunoștința noastră”, a menționat Vlad Țurcanu.

Formația Zdob şi Zdub a participat pentru a treia oară la concursul internațional Eurovision Song Contest. În 2005 a evoluat cu piesa „Bunica bate doba”, clasîndu-se pe locul șase. În 2011, trupa a participat cu piesa „So Lucky”, locul 12.

La cea de-a 66-a ediție a Eurovision Song Contest pe scenă au urcat reprezentanți din 41 de țări, iar în finala concursului – 25 de artiști. Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”, a fost desemnată cîștigătoarea ediției din acest an.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2319 locuitori

Băneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Băneşti și Băneştii Noi. Localitatea se află la distanţă de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2319 oameni. Satul Băneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.