Go to section: Music
17 may 2022, 15:30 Contests, festivals, musical projects views 3746
Eurovision: La ce etapă se află ancheta deschisă de TRM
Photo: nokta.md
17 may 2022, 15:30 Contests, festivals, musical projects views 3746

Eurovision: La ce etapă se află ancheta deschisă de TRM

Directorul „Teleradio-Moldova”, jurnalistul Vlad Țurcanu, a oferit detalii despre ancheta care a fost deschisă la postul public de televiziune, după ce juriul de la Chișinău nu a oferit niciun punct României la Eurovision, în timp ce prestația artiștilor de peste Prut a fost apreciată de către public cu zece puncte, scrie moldovenii.md cu referire la agora.md

„Această notă amară pe care a introdus-o în discuție juriul de la Chișinău nu a putut să adumbrească bucuria noastră de a-i urmării pe Zdob și Zdub și Frații Advahov. În ce privește demersul meu de la „Teleradio-Moldova”, astăzi voi semna acea anchetă și nu am nicio îndoială că ne vom lămuri cu privire la această situație, care vădește o lipsă de respect față de România, țară pe care o iubim”, a spus Vlad Țurcanu, la 17 mai, în cadrul conferinței de presă de întîmpinare a reprezentanților R. Moldova.

Din componența juriului din Republica Moldova au făcut parte Ilona Stepan, Adriano Marian, Cristina Scarlat, Eugen Doibani și Radmila Popovici. Unul din membrii juriului a venit ulterior cu explicații pe pagina sa de Facebook. „Piesa Ucrainei mi-a plăcut mult! Piesa României – mai puțin. Totuși, nu într-atît de puțin, ca să nu intre în primii 12 participanți aleși de mine”, a scris Radmila Popovici pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că nemulțumiri s-au atestat și în Ucraina. Ministrul culturii, Oleksandr Tkacenko, și-a exprimat, duminică, regretul și „rușinea” că juriul din Kiev nu a acordat nicun punct concurenților din Polonia și Lituania, două țări care sprijină ferm Ucraina în războiul cu Rusia, .

Amintim că finala Eurovision de sîmbătă seara, cîștigată de reprezentanții Ucrainei, este umbrită de un scandal privind voturile. TVR reclamă că votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei.

Înainte de anunțarea votului, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a scos din concurs juriile a șase țări, pe motiv de "modele de vot neregulate", fără însă să nominalizeze țările.

 

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1246 locuitori

Malinovscoe este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Malinovscoe și Lupăria. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1246 de oameni. Satul Malinovscoe a fost menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Balanu.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.