Go to section: Music
04 august 2013, 12:53 Music views 7036
04 august 2013, 12:53 Music views 7036

Festivalul de Interpretare Corală “Gavriil Musicescu” se va desfășura la Chișinău


Foto: moldpres.md

15 formaţii se vor reuni la Chişinău la 19 şi 20 aprilie, în cadrul celei de-a III-a ediţii a Festivalului Naţional de Interpretare Corală “Gavriil Musicescu”. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi Uniunea Muzicienilor, informează MOLDPRES.

La 19 aprilie, la Filarmonica Naţională “S.Lunchevici” vor evolua coruri de copii şi de tineret. În după-amiaza zilei, va avea loc o lecţie de măiestrie cu participarea lui Voicu Enăchescu – Preşedintele Asociaţiei Naţionale Corale din România.

În data de 20 aprilie, la Sala cu Orgă din Chişinău va avea loc concertul de gală al colectivelor participante la festival. Fiecare formaţie va prezenta creaţii corale din diferite epoci stilistice. Totodată, este obligatoriu ca în program să fie o creaţie a compozitorului Gavriil Musicescu.

Intrarea la Festivalul “Gavriil Musicescu” este liberă.

Gavriil Musicescu (născut la 20 martie 1847, Ismail, sudul Basarabiei, acum în Ucraina – decedat la 21 decembrie 1903, Iaşi) a fost un compozitor, muzicolog şi dirijor român. În afară de muzică corală religioasă şi laică, creaţia sa cuprinde lucrări ocazionale, cum ar fi monumentala piesă corală “Cu tărie înainte”, scrisă în 1885, cu prilejul jubileului de jumătate de secol al Academiei Mihăilene din Iaşi. În 1883, cu prilejul inaugurării statuii lui Ştefan cel Mare, Gavriil Musicescu a compus “Cîntecul lui Ştefan cel Mare”, notează MOLDPRES.

Keywords:

Festival , Chisinau , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Dişcova este un sat din cadrul comunei Puţintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1002 oameni. Satul Dișcova a fost menționat documentar în anul 1582.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.