Go to section: Music
28 december 2020, 16:00 Music views 3294
Roman Iagupov își amintește de călătoria neobișnuită pe Dunăre și concertele cu Hubert von Goisern (Foto, Video)
28 december 2020, 16:00 Music views 3294

Roman Iagupov își amintește de călătoria neobișnuită pe Dunăre și concertele cu Hubert von Goisern (Foto, Video)

Poate că cineva dintre voi, dragi cititori, a scăpat din vedere o perioadă foarte interesantă din viața trupei Zdob Și Zdub. Este vorba despre proiectul care se numește Linz Europa Tour, la care trupa din Moldova a participat activ.

Despre ce fel de proiect era acesta, cum și unde s-a întîmplat totul, prin ce incidente și istorii a rămas Linz Europa Tour în memoria muzicienilor, a relatat pentru portalul Noi.md, însuși liderul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov.

"Mi-am amintit recent de cîntecul pe care l-am cîntat împreună cu renumitul și foarte interesantul muzician austriac Hubert von Goisern. Melodia se numește "Koa Hiatamadl". Am obținut o anumită simbioză - am reușit să unim muzica populară austriacă "yodling" cu motivele noastre moldovenești. Și toate acestea s-au întîmplat într-un proiect interesant despre care vreau să vă povestesc.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.