Go to section: Music
28 november 2019, 11:00 Moldovan dance views 6599
Clubul de dans sportiv „Codreanca” a fost distins cu medalia de aur
28 november 2019, 11:00 Moldovan dance views 6599

Clubul de dans sportiv „Codreanca” a fost distins cu medalia de aur

Clubul de dans sportiv ,,Codreanca”, fondator și director artistic, Petru Guzun, a fost distins cu Medalia de aur a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) pentru creativitate, informează NOI.md cu refererire la tribuna.md.

Această distincţie a fost acordată pentru a evidenția notorietatea dansului sportiv ca artă interpretativă cu valoare mondială a Republicii Moldova, precum și calitățile universale pe care le implică sportul – excelența, respectul reciproc și competiția echitabilă, în contextul tematicii din anul 2019 a Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale: „Mai rapid, mai puternic, mai sus! Cucerește aurul: Proprietatea Intelectuală și Sportul!”.

Medalia OMPI a fost înmânată de Andrei Popa, Director general interimar al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în cadrul festivității de premiere a câştigătorilor Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT, care s-a desfășurat pe 22 noiembrie, la Moldexpo.

Distincția a fost acordată de OMPI la recomandarea AGEPI în calitate de autoritate națională responsabilă de protecția proprietății intelectuale pe teritoriul Republicii Moldova.

Clubul Sportiv de Dans „Codreanca” a fost fondat în anul 1973. În 1978 „Codreanca” a primit denumirea de colectiv „popular”, iar în 1988 i-a fost acordat titlul onorific de Colectiv Emerit al Republicii Moldova. În cei 46 de ani de activitate, ,,Codreanca” a adunat nenumărate premii de la diverse campionate europene şi mondiale. Ansamblul a devenit de 8 ori campion mondial, iar dansatorii de la ,,Codreanca” au în palmares 27 de medalii de aur, 26 – de argint şi 28 de medalii de bronz.

Amintim că, Medalia de aur a OMPI pentru creativitate a fost acordată anterior maestrului Nicolae Botgros, conducător artistic şi prim-dirijor al Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”, scriitorilor Ion DruțăDumitru MatcovschiSpiridon Vangheli, poetului Grigore Vieru, compozitorului Eugen Doga, cântăreței de operă Maria Bieșu, coregrafului-şef al Ansamblului Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc”, Vladimir Curbet, actorului Mihai Volontir și regizorului Igor Cobileanschi.

Source: tribuna.md

Keywords:

Codreanca , Dansuri , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
1075 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 16 km de oraşul Donduşeni şi la 252 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1075 de oameni. Prima atestare documentară a satului Horodişte datează din anul 1679.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.