|
Concertul cu participarea lui Eugen Doga (Foto)
Curtea Castelului Mimi de la Bulboaca a fost plină ochi de pasionaţi de muzică clasică.
Acolo a avut loc un concert de excepție, susţinut de renumitul compozitor Eugen Doga. Maestrul a fost acompaniat de orchestra Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu".
Spectacolul muzical a început la ora 19:00 și a durat două ore. Cei prezenţi au avut parte de o acustică deosebită. Atmosfera a fost întregită şi de ţinutele albe pe care le-au purtat spectatorii. Dress code-ul a fost respectat de majoritatea participanţilor.
"Foarte impresionant. Prima dată am ascultat așa concert și mi-a plăcut foarte mult."
"Mie mi-a plăcut totul. M-am simțit foarte bine, relaxată, aer curat, muzică bună."
Maestrul Eugen Doga a cîntat la pian melodiile sale faimoase, fiind acompaniat de orchestră.
"Toți s-au străduit foarte bine, soliștii în special. Avem interpreți foarte frumoși și trompetistul, și violonistul...Cel mai plăcut pentru mine este că am simțit că ziua de mîine nu va fi pustie", a spus compozitorul Eugen Doga.
Biletele au fost vîndute în primele cinci zile de la anunțarea spectacolului muzical. Unii spectatori au stat în picioare, deoarece locurile au fost toate ocupate. Organizatorii își propun să repete reuşita.
"Este cu adevărat un vis care a devenit realitate și cu siguranță o să avem curajul să mai organizăm astfel de evenimente",a spus managerul general Castel Mimi, Cristina Frolov.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
"Spunea cineva că sîntem ceea ce iubim. Îl iubim pe maestrul Eugen Doga și îi iubim muzica pentru că ea face cu noi ceea ce face cu un om dragostea. Îl înalță asupra rutinei, îl face să uite de necazurile vieții, îl face mai drept și mai luminos", a spus ministrul culturii Monica Babuc.
Anterior, Castel Mimi a inaugurat, în premieră în ţara noastră, un havuz muzical, iar primul spectacol a fost regizat pe notele piesei "Gingașa și tandra mea fiară", semnată de celebrul compozitor Eugen Doga.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Municipiu
- Prima atestare:
- 1421
- Populația:
- 122669 locuitori
Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de 122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004. Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.
Comments
(0)