Go to section: Music
02 march 2012, 10:34 Music views 5035
02 march 2012, 10:34 Music views 5035

„Viena Mariei Cebotari”- un spectacol inedit prezentat la Chişinău

Un spectacol muzical consacrat divei operei mondiale, Maria Cebotari va fi prezentat la Filarmonica Naţională din Chișinău. Concertul cu genericul „Viena Mariei Cebotari” va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, care va prezenta creaţii de R. Strauss , W.A. Mozart, G. Gluck, O. Nicolai, J. Strauss. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc din România.

Programul include piese care au fost odinioară cîntate cu strălucire de Maria Cebotari. O serie de lucrări din repertoriul acestei cîntăreţe legendare vor fi interpretate de soliştii Ecaterina Danu, Tatiana Costiuc, Marina Radiş, Zarui Vardanean, Ion Timofti, Liliana Marin, Serghei Pilipeţchi.

Concertul va avea loc în Sala Mare a Filarmonicii, pe 10 februarie. Începutul, la ora 18.00.

NOI.md aminteşte că Maria Cebotari s-a născut pe 10 februarie 1910 la Chișinău şi a murit la 9 iunie 1949 la Viena. Ultimul rol interpretat de cîntăreaţă a fost cel al Laurei în opereta „Studentul cerşetor” de Karl Millöcker, la 31 martie 1949. O stradă din Chișinău şi una din Viena poartă numele Mariei Cebotari.
 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.