Go to section: Music
18 july 2015, 15:30 Music views 6823
Ilie Văluţă a lansat cel de-al doilea volum al culegerii „Dor de lume”
18 july 2015, 15:30 Music views 6823

Ilie Văluţă a lansat cel de-al doilea volum al culegerii „Dor de lume”

De ziua sa, regizorul și compozitorul Ilie Văluţă a lansat cel de-al doilea volum al culegerii „Dor de lume”.

La cea de-a 60-a aniversare, regizorul şi compozitorul Ilie Văluţă şi-a surprins invitaţii printr-o melodie nouă, din cea de-a doua ediţie a lucrării „Dor de lume”. Antologia conţine imnuri, balade şi cîntece.

Fiicele şi nepoţii lui Ilie Văluţă spun că interpretează cu mare drag cîntecele lui. Unele creaţii muzicale din volumul „Dor de lume” au răsunat deja pe scena Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă”.

În semn de apreciere, reprezentanţii Ministerului Culturii i-au înmînat compozitorului o diplomă. Ilie Văluţă a compus muzică la peste 80 de spectacole pentru Teatrele de păpuşi şi dramă din ţară. În 2012, a fost desemnat cel mai bun compozitor al anului UNITEM.

Sursa: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.