Mergi spre compartimentul: Muzica
18 iulie 2015, 15:30 Muzica views 6869
Ilie Văluţă a lansat cel de-al doilea volum al culegerii „Dor de lume”
18 iulie 2015, 15:30 Muzica views 6869

Ilie Văluţă a lansat cel de-al doilea volum al culegerii „Dor de lume”

De ziua sa, regizorul și compozitorul Ilie Văluţă a lansat cel de-al doilea volum al culegerii „Dor de lume”.

La cea de-a 60-a aniversare, regizorul şi compozitorul Ilie Văluţă şi-a surprins invitaţii printr-o melodie nouă, din cea de-a doua ediţie a lucrării „Dor de lume”. Antologia conţine imnuri, balade şi cîntece.

Fiicele şi nepoţii lui Ilie Văluţă spun că interpretează cu mare drag cîntecele lui. Unele creaţii muzicale din volumul „Dor de lume” au răsunat deja pe scena Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă”.

În semn de apreciere, reprezentanţii Ministerului Culturii i-au înmînat compozitorului o diplomă. Ilie Văluţă a compus muzică la peste 80 de spectacole pentru Teatrele de păpuşi şi dramă din ţară. În 2012, a fost desemnat cel mai bun compozitor al anului UNITEM.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.