15 october 2013, 10:18 Celebrities views 11491
15 october 2013, 10:18 Celebrities views 11491

Ion Druţă: Nu m-am simţit niciodată plecat din Moldova

Foto: trm.md

Scriitorul academician, Ion Druţă se află pentru cîteva zile la Chişinău. Primul popas l-a făcut la Radio Moldova, în calitate de invitat al copiilor la Clubul de Presă, relatează trm.md.

Deşi nu l-au mai văzut pînă acum pe distinsul scriitor, tinerii jurnalişti, elevi de la mai multe licee care i-au citit cărţile, l-au asaltat cu întrebări şi nu doar despre creaţie. Au fost curioşi să cunoască despre anii de şcoală, ce năzbîtii îşi aminteşte si cum a fost prima dragoste.

La întrebarea care sînt cele trei lucruri de care nu se desparte, scriitorul a relatat că îi place viaţa şi nu se grăbeşte s-o părăsească, apoi nu se poate lăsa de foia pe care a început s-o scrie şi de amintirile sale.

La întrebarea care este motivul inspiraţiei, scriitorul a explicat că este greu să răspundă. „E foarte greu de spus pentru că motivul inspiraţiei este legat de taina creaţiei,nu ştie nimeni cînd vine,inspiraţia nu se lasă prinsă de coadă", spune Ion Druţă.

Referindu-se la plecarea sa din ţară, Ion Druţă a relatat că a fost un moment trist la care nu vrea să revină. „Eu nu m-am simţi niciodată plecat din Moldova, dar că pentru a vedea Moldova şi pentru a scrie liber despre Moldova trebuie să fii în afara ei. Nicolae Sulac îmi spunea că dacă nu plecam din Moldova, nu-mi rămîneau nici tălpile de la încălţăminte".

La finele întrevederii, reprezentaţii Clubului de Presă i-au dăruit oaspetelui un set de CD-uri şi o carte despre primul festival al Doinei la Radio Moldova.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
2603 locuitori

Sărătenii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Vechi și Zahareuca. Localitatea se află la distanța de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 oameni. Satul Sărătenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.