11 january 2021, 17:55 Celebrities views 2865
11 january 2021, 17:55 Celebrities views 2865

Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu a încetat din viață la vîrsta de 101 ani

Cunoscuta pictoriță Valentina Rusu-Ciobanu a încetat din viață astăzi, la trei zile de la ziua sa de naștere, cînd împlinise 101 ani.

Despre decesul pictoriței a anunțat pe Facebook, consilierul prezidențial Angela Brașoveanu, transmite Noi.md cu referire la jurnalist.md.

„Un mare gol rămîne și în pictura noastră naționala. Drum lin, inegalabilă Valentina Rusu-Ciobanu, Va mulțumim ca ați ales să trăiți aici acest veac”, a scris Brașoveanu.

Valentina Rusu-Ciobanu s-a născut la data de 28 octombrie 1920, în Chișinău. Artista și-a făcut studiile la Iași. Datorită creațiilor sale, Valentina Rusu-Ciobanu a primit, de-a lungul anilor, mai multe distincții, printre care Premiul Național al R. Moldova pentru Literatură, Artă și Arhitectură, titlul onorific de „Artist plastic al poporului” și „Ordinul Republicii”.

Valentina Rusu-Ciobanu a fost soția pictorului Glebus Sainciuc, care a decedat în data de 16 octombrie 2012, în vîrstă de 93 de ani.

Source: noi.md

Keywords:

pictor , moarte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
4525 locuitori

Gaidar este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Gaidar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4525 de oameni. Satul Gaidar a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.