01 noiembrie 2021, 17:55 Personalități views 3150
01 noiembrie 2021, 17:55 Personalități views 3150

Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu a încetat din viață la vîrsta de 101 ani

Cunoscuta pictoriță Valentina Rusu-Ciobanu a încetat din viață astăzi, la trei zile de la ziua sa de naștere, cînd împlinise 101 ani.

Despre decesul pictoriței a anunțat pe Facebook, consilierul prezidențial Angela Brașoveanu, transmite Noi.md cu referire la jurnalist.md.

„Un mare gol rămîne și în pictura noastră naționala. Drum lin, inegalabilă Valentina Rusu-Ciobanu, Va mulțumim ca ați ales să trăiți aici acest veac”, a scris Brașoveanu.

Valentina Rusu-Ciobanu s-a născut la data de 28 octombrie 1920, în Chișinău. Artista și-a făcut studiile la Iași. Datorită creațiilor sale, Valentina Rusu-Ciobanu a primit, de-a lungul anilor, mai multe distincții, printre care Premiul Național al R. Moldova pentru Literatură, Artă și Arhitectură, titlul onorific de „Artist plastic al poporului” și „Ordinul Republicii”.

Valentina Rusu-Ciobanu a fost soția pictorului Glebus Sainciuc, care a decedat în data de 16 octombrie 2012, în vîrstă de 93 de ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pictor , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
433 locuitori

Slobozia-Măgura este un sat din cadrul comunei Bursuceni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la o distanţă de 41 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 433 de oameni. Satul Slobozia-Măgura a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.