14 december 2018, 15:00 Celebrities views 14399
Svetlana Toma: «Vreau ca la Chișinău să abunde nu doar publicitatea, ci și avizele filmelor noi»
14 december 2018, 15:00 Celebrities views 14399

Svetlana Toma: «Vreau ca la Chișinău să abunde nu doar publicitatea, ci și avizele filmelor noi»

S-a încheiat cel de-al zecelea Festivalul-laborator Internațional al Teatrelor de Cameră și Mini-Spectacole, Moldfest. Rampa.Ru, care a întrunit nu numai numeroase colective din diferite țări, dar și multe staruri.

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul festivalului a fost Serata de creație a Svetlanei Toma - favorita publicului nostru, Artistă a Poporului din RM și Artistă Emerită a FR. S-a produs în multe pelicule cinematografice cunoscute («Poienile roșii», «Cadavrul viu», «Lăutarii», «Casă pentru Serafim», «Blînda și tandra mea fiară », «Cuvioasa Marta», «Suvenir pentru procuror», în total peste 70 de lucrări), dar recunoașterea mondială i-a adus-o rolul Radei în filmul «O șatră urcă la cer», care a devenit un fel de carte de vizită a actriței.

…Flori de la președinte, buchete de la numeroși prieteni și admiratori, cuvinte de recunoștință și mulțumiri, aplauzele și zîmbetele publicului.

Svetlana Toma arată extraordinar, este plină de farmec și deschisă pentru comunicare. Recunoaște, că ar vrea să vorbească limba maternă, ceea ce a și făcut cu multă plăcere - a trecut de la rusă la moldovenească. A depănat amintiri, a interpretat cîntece moldovenești, rusești, țigănești, a recitat poezii ale poeților contemporani și capodopere ale epocii de argint, iar la finalul serii a răspuns la întrebările site-ului Noi.md.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Svetlana Toma , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.