29 october 2013, 12:06 Moldovan reality views 9828
29 october 2013, 12:06 Moldovan reality views 9828

Protest la Primăria Chişinău



Mai mulţi membri şi simpatizanţi al Partidului Socialiştilor (PSRM) au pichetat pe 28 octombrie, sediul Primăriei Chişinău. Protestatarilor li s-au alăturat mai mulţi locuitori ai municipiului Chişinău, transmite trm.md.

Manifestanții și-au exprimat nemulțumirea față de construcțiile ilegale din municipiul Chișinău și de construcția mansardelor. "Stop construcțiilor ilegale", "Opriți distrugerea orașului", "Chirtoacă – primarul construcțiilor ilegale" – au fost lozincile pe care le-au scandat membrii și simpatizanții PSRM.

Ion Ceban, deputat din partea PSRM, a declarat că dacă municipalitatea va continua în același ritm eliberarea autorizațiilor de construcție, Chișinăul nu doar că riscă să-și piardă titulatura de „cel mai verde oraș", dar și riscă să fie împînzit de construcții ilegale.

Protestatarii l-au acuzat pe edilul capitalei că atunci cînd repară străzile din municipiul Chișinău, capitala nu are de cîștigat, dar doar de pierdut pe motiv că sunt defrișați zeci de copaci. "Edilul capitalei minte atunci cînd spune că asta e condiția finanțatorilor. Dorin Chirtoacă ar trebui să dezvolte orașul, dar nu să îl distrugă prin defrișări și prin majorarea numărului de construcțiilor ilegale", au afirmat protestatarii.

Manifestanții au înaintat un demers autorităților municipale, în care au solicitat ca reprezentanții municipalității să organizeze mai multe discuții cu cetățenii municipiului Chișinău în privința construcțiilor ilegale.

Source: trm.md

Keywords:

Chisinau , primaria , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
4525 locuitori

Gaidar este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Gaidar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4525 de oameni. Satul Gaidar a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.