29 september 2013, 12:48 Moldovan reality views 11289
29 september 2013, 12:48 Moldovan reality views 11289

Republica Moldova va avea sistem de avertizare seismică


Foto: trm.md

În următorii ani, în Republica Moldova ar putea fi implementat sistemul de avertizare seismică, cu 30 de secunde înainte de începerea unui cutremur. Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din California consideră că acest interval de timp este suficient pentru deconectarea energiei electrice, a apei şi gazului, pentru a scoate oamenii în stradă şi stoparea transportul public, relatează trm.md.

Proiectul privind punerea în aplicare a reţelei de siguranţă seismică în ţările din bazinul Mării Negre a luat startul astăzi.

În timp ce în Romania este aplicat deja sistemul de avertizare seismică cu jumătate de minut înainte de începerea cutremurului, în Republica Moldova abia se discută această posibilitate.

Proiectul privind siguranţa seismică a ţărilor din bazinul Mării Negre vizează patru state: Romania, Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova. Proiectul urmează să fie implementat până în martie 2014

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
99 locuitori

Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.