29 septembrie 2013, 12:48 Realitatea moldovenească views 11229
29 septembrie 2013, 12:48 Realitatea moldovenească views 11229

Republica Moldova va avea sistem de avertizare seismică


Foto: trm.md

În următorii ani, în Republica Moldova ar putea fi implementat sistemul de avertizare seismică, cu 30 de secunde înainte de începerea unui cutremur. Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din California consideră că acest interval de timp este suficient pentru deconectarea energiei electrice, a apei şi gazului, pentru a scoate oamenii în stradă şi stoparea transportul public, relatează trm.md.

Proiectul privind punerea în aplicare a reţelei de siguranţă seismică în ţările din bazinul Mării Negre a luat startul astăzi.

În timp ce în Romania este aplicat deja sistemul de avertizare seismică cu jumătate de minut înainte de începerea cutremurului, în Republica Moldova abia se discută această posibilitate.

Proiectul privind siguranţa seismică a ţărilor din bazinul Mării Negre vizează patru state: Romania, Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova. Proiectul urmează să fie implementat până în martie 2014

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
5014 locuitori

Tomai este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5014 locuitori. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.