18 september 2013, 10:31 Moldovan reality views 6129
18 september 2013, 10:31 Moldovan reality views 6129

Sistemul municipal de sănătate va fi reformat pînă în 2017

Foto: finantistii.ro

Autorităţile municipale promit că vor realiza, pînă în 2017, Strategia de reformare şi dezvoltare a sistemului municipal de sănătate, dar fără reduceri de personal. Potrivit documentului, ar putea fi supuse procesului de optimizare cîteva spitale din municipiul Chişinău.

Este vorba despre Spitalul nr. 4 și Maternitatea nr. 2, care vor fuziona cu Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail". În acelaşi timp, Spitalul nr. 1 și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii vor fi optimizate prin absorbție și vor trece în gestiunea Spitalului Municipal „V. Ignatenco". Autoritățile susțin că aceste instituții medicale sunt ineficiente din punct de vedere economic.

Noua Strategie de reformare și dezvoltare a sistemului municipal de sănătate presupune deschiderea mai multor centre de sănătate în localităţile Codru, Dumbrava, precum şi în sectoarele Ciocana, Botanica, Rîşcani. Potrivit documentului, în Republica Moldova urmează să fie creat și un Centru de andrologie. Strategia mai prevede că centrele de sănătate din sectorul Rîşcani vor avea autonomie financiară şi managerială.

Șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, a declarat că pentru realizarea Strategiei de reformare și dezvoltare a sistemului municipal de sănătate sunt necesare circa 800 de milioane de lei.

Source: trm.md

Keywords:

reforma , sanatate , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
964 locuitori

Codreni este un sat din cadrul comunei Vălcineţ, raionul Ocniţa. Satul Codreni este situat la o distanță de 32 km de orașul Ocniţa şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 964 de oameni. Satul Codreni este menționat documentar în anul 1765.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.