18 septembrie 2013, 10:31 Realitatea moldovenească views 6373
18 septembrie 2013, 10:31 Realitatea moldovenească views 6373

Sistemul municipal de sănătate va fi reformat pînă în 2017

Foto: finantistii.ro

Autorităţile municipale promit că vor realiza, pînă în 2017, Strategia de reformare şi dezvoltare a sistemului municipal de sănătate, dar fără reduceri de personal. Potrivit documentului, ar putea fi supuse procesului de optimizare cîteva spitale din municipiul Chişinău.

Este vorba despre Spitalul nr. 4 și Maternitatea nr. 2, care vor fuziona cu Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail". În acelaşi timp, Spitalul nr. 1 și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii vor fi optimizate prin absorbție și vor trece în gestiunea Spitalului Municipal „V. Ignatenco". Autoritățile susțin că aceste instituții medicale sunt ineficiente din punct de vedere economic.

Noua Strategie de reformare și dezvoltare a sistemului municipal de sănătate presupune deschiderea mai multor centre de sănătate în localităţile Codru, Dumbrava, precum şi în sectoarele Ciocana, Botanica, Rîşcani. Potrivit documentului, în Republica Moldova urmează să fie creat și un Centru de andrologie. Strategia mai prevede că centrele de sănătate din sectorul Rîşcani vor avea autonomie financiară şi managerială.

Șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, a declarat că pentru realizarea Strategiei de reformare și dezvoltare a sistemului municipal de sănătate sunt necesare circa 800 de milioane de lei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

reforma , sanatate , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
244 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 244 de oameni. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1720.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.