|
Zaharova: „Moldova continuă politica de ”vînzare” a propriei țări și culturi”
Autoritățile Moldovei continuă politica de „vînzare” a propriei țări și culturi.
Pe de altă parte, dacă poate fi numită aceasta cultură, dacă au rescris deja limba din moldovenească în română și continuă să transforme moldovenii în români.
Despre acest lucru a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează Noi.md
Potrivit acesteia, este nevoită să caute noi cuvinte și expresii pentru a descrie ceea ce se întîmplă.
„În cadrul istoriei recente nu putem să ne amintim de exemple similare, atunci cînd, vorbind despre drepturile omului, în masă erau „redenumiți” oamenii, a căror naționalitate este înregistrată nu numai în documente, ci și în istorie.
Cu toate acestea, ne putem aminti de exemple în care unele națiuni sau rase se puneau mai presus decît altele, învinuind pentru unele probleme istorice”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.
Ea a atras atenția asupra faptului că, după recentul transfer senzațional al rețelelor de transport gaze ale republicii sub controlul Bucureștiului, s-a anunțat recent că România a început negocierile cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind achiziționarea portului Giurgiulești, care asigură accesul Moldovei la Marea Neagră prin Dunăre.
Este discutată în mod activ posibilitatea viitoarei privatizări de către România a rețelelor energetice moldovenești.
„Este vorba despre acapararea unui stat suveran, pe care România o realizează prin toate mijloacele disponibile, contrar principiilor fundamentale ale dreptului internațional. Iată cum, prin transferul insistent al tuturor activelor strategice ale Republicii sub control românesc, cetățenii români aflați astăzi la putere în Republica Moldova continuă să erodeze statalitatea acesteia și să o priveze de suveranitate. Același lucru s-a încercat prin forță și acum 80 de ani, dar cu forța nu au reușit. Acum ei acționează cu viclenie, obrăznicie și imoralitate”, a declarat Maria Zaharova.
Amintim că informații ample despre istoria Moldovei puteți găsi pe site-ul moldovenii.md. Acolo, în secțiunea „Noi, moldovenii”, există informații despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1586
- Populația:
- 1137 locuitori
Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.
Comments
(0)