31 january 2024, 09:30 Moldovan reality views 1039
Moldova urmează să reia livrările de gaze de la Gazprom
31 january 2024, 09:30 Moldovan reality views 1039

Moldova urmează să reia livrările de gaze de la Gazprom

Malul drept al Nistrului ar putea reveni la gazul rusesc în această primăvară a declarat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, la o emisiune de la TV8.

„Contractul cu Energocom expiră în data de 31 aprilie. Din luna mai, cel mai probabil vom relua, desigur dacă și prețul va fi unul avantajos, livrările de gaz de la Gazprom, conform prevederilor acordului din 2021”, a declarat Vadim Ceban, notează noi.md cu referire la realitatea.

Amintim că, recent și ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că dacă prețurile vor fi mai competitive decît pe piața internațională, atunci nu este exclus să luăm gaze naturale și de la Gazprom

Republica Moldova a renunțat la gazul rusesc de la sfîrșitul anului 2022 și s-a reorientat pe piețele din vest, după ce Gazporm a redus cantitatea livrată Chișinăului la 5,7 milioane metri cubi/zi. Întreaga cantitate de metan a fost redirecționată către partea stîngă a Nistrului în schimbul energiei electrice.

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , gaz , Gazprom

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3305 locuitori

Proteagailovca este o localitate din componența municipiului Bender, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Bender și la 66 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 3305 oameni. Satul Proteagailovca a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.